Recepten

Worteltaart

Instructies

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

2
Bereid 500 gram FunCakes Mix voor Carrot Cake volgens de instructies op de verpakking. Meng gedurende 5 minuten. Vet de bakvorm in met de Bake Release Spray en vul deze met het mengsel. Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten goudbruin. Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen op het koelrooster.

3
Maak ondertussen het glazuur. Mix de Cristo en het water met de mixer op de laagste stand totdat het vocht verdwenen is. Voeg de poedersuiker en het meringuepoeder toe en mix het langzaam ongeveer 5-6 minuten tot het een stevig glazuur wordt. Tip! Voeg een FunCakes Flavour paste toe aan het glazuur voor meer variatie.

4
Verdeel het glazuur over drie kommen. Voeg de oranje kleurgel toe aan een kom en groen aan een andere kom, laat de derde wit. Bedek de bovenkant van de cake met het glazuur. Vul een spuitzak met de sinaasappelglazuur en versiertip #005 en spuit de worteltjes op de taart. Voeg de groene glazuur toe aan een andere spuitzak met spuitmond #002 en spuit het blad van de wortelen.

Benodigde producten
  • 500 g FunCakes Mix voor Carrot Cake
  • 250 g FunCakes Poedersuiker
  • FunCakes Eetbare Kleurgel – oranje FunCakes
  • Eetbare FunColours Gel – bladgroen 5 g
  • FunCakes Meringue poeder
  • 150 ml plantaardige olie
  • 150 g geraspte wortel
  • 100 g Crisco
  • 100 ml water
  • 3 eieren (ongeveer 150 g)
  • 25 g gehakte walnoten
  • 40 g geweekte rozijnen
Benodigdheden / Gereedschap
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Wilton Recipe Right® Rechts Vierkante Pan 20x20cm
  • Wilton Perkament
  • Wilton verchroomd koelrooster

Donuts

Donut recepten
Instructies

Bereid 500 g FunCakes Mix voor Donuts zoals aangegeven op de verpakking. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 5mm. Snijd de donutvormpjes uit en laat 25 minuten rusten.

2
Verwarm de friteuse tot 180°C. Bak de donuts goudgeel in ca. 90 seconden. per kant. Laat de donuts afkoelen.

Je kunt de donuts ook in de oven maken. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Leg de donuts in een donutvorm en bak ze goudgeel in ca. 12 minuten. Bestrijk met gesmolten boter en decoreer naar wens.

3
Vul een (magnetronbestendige) kom met de roze dip ’n drip. Verwarm gedurende ca. 1 minuut op 340 W in de magnetron op max. 37°C. Doop de donuts in het roze glazuur en strooi de suikerstrengen erover.

Benodigde producten
  • 500 g FunCakes Special Edition Mix voor Donuts
  • FunCakes Dip ’n Drip Roze
  • FunCakes Sugar Strands Color Mix
  • 215 ml water
  • 65 ml plantaardige olie
  • Ronde uitsteker

Brownie cupcakes

Instructies

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

2
Bereid 640 g FunCakes Mix voor Cake Brownie volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de baking cups over de muffinvorm en schep het beslag erin. Bak de brownie cupcakes in ongeveer 18-22 minuten gaar en laat ze uit de vorm afkoelen op een koelrooster.

3
Bereid 150 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream® Choco volgens de instructies op de verpakking en doe deze in een spuitzak met #1M. Maak royale swirls op de cupcakes en versier met bosbessen.

Benodigde producten
  • 640 g FunCakes Mix voor Cake brownie
  • 150 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream® Choco
  • 200 ml melk
  • 135 ml water
  • 70 g ongezouten boter
  • 3 eieren (ca. 150 g)
  • Bosbessen
Benodigdheden / Gereedschap
  • FunCakes Zakjes Versieren
  • FunCakes Baking Cups Bruin
  • Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm 12 cupcakes
  • Wilton Tip #1M Open Star
 

Dip ‘n Drip Taart

Instructies

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

2
Bereid 250 g FunCakes Mix voor Sponge Cake Deluxe volgens de instructies op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bake Release Spray en til de bakvorm op met een strook bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuit 30-35 minuten in een voorverwarmde oven. Laat het afkoelen met behulp van een koelrooster.

3
Bereid 500 g FunCakes Mix voor Cupcakes volgens de instructies op de verpakking, verdeel de witte baking cups over de muffinvorm en schep het beslag erin met een ijsschep. Bak de cakes in een voorverwarmde oven gedurende ongeveer 18-22 minuten en laat ze afkoelen vanuit de muffinvorm op het aanrecht.

4
Bereid 225 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream® volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met de FunCakes smaakpasta.

5
Snijd de biscuit 2 tot 3 keer met de cake leveler en vul en smeer rondom met de Enchanted Cream®. Laat het een half uurtje in de koelkast opstijven.

6
Smelt de blauw-witte FunCakes Deco Melts apart in een kom in de magnetron volgens de instructies op de verpakking en giet de twee kleuren op een met bakpapier beklede bakplaat. Ga met een spatel door de kleuren om het te marmeren. Strooi direct blauwe en witte parels en suikerstrengen erover en laat opstijven in de koelkast. Breek het dan in grove stukken.

7
Kleur de fondant in met de baby blue colour gel, rol deze uit op een met magic roll out poeder bestrooid werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm en bekleed de taart ermee.

8
Verwarm wat FunCakes Mix voor dip ’n drip 5-10 seconden in de magnetron en dip de cupcakes erin. Bestrooi ze meteen met de suikerstrengen en laat ze drogen.

9
Doe wat dip ’n drip in een spuitzak, knip een tip af en laat de drip langs de rand van de taart naar beneden glijden.

Tip! Je kunt het testen op een omgekeerd glas om te zien of je infuus goed ‘loopt’. Als het infuus te snel naar beneden loopt, laat het dan even afkoelen. Als het nauwelijks druppelt, verwarm het dan een paar seconden in de magnetron.

10
Schep wat Enchanted Cream® in een spuitzak met #1M en spuit een mooie spiraal op de rand van de taart en strooi er wat suikerstrengen op. Plak wat van de Deco Melts in de taart en leg er wat cupcakes op.

Benodigde producten
  • 500 g FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 250 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 225 g FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
  • 600 g FunCakes Suikerpasta Wit
  • FunCakes Smaakpasta Citroen
  • FunCakes Mix voor Dip ’n Drip Wit
  • FunCakes Sugar Strands Kleurmix
  • FunCakes Deco Melts Wit
  • FunCakes Deco Melts Lichtblauw
  • FunCakes Suikerparels Medium Metallic Blauw
  • FunCakes Suikerparel Medium Wit Glans
  • FunCakes Food Colour Gel Baby Blauw
  • FunCakes Magic Roll-Out Poeder
  • 250 ml water
  • 250 g boter zonder boter
  • 9 eieren (ca. 450 g)
Benodigdheden / Gereedschap
  • FunCakes Baking Cups Wit
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Zakjes Versieren
  • Wilton Decorator Preferred® Diepe Ronde Bakvorm Ø 20×7,5cm
  • Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm
  • Wilton Cake Leveller 25cm
  • Wilton koelrooster
  • Wilton Basic Draaitafel
  • Wilton Decorator Preferred Spatel Schuin 22,5 cm
  • Wilton Deegroller 50cm
  • Wilton Tip #1M Open Star
  • Wilton Perkamentpapier
  • Ijslepel
 

Babyshowertaart met olifanten

Instructies

Kleur 250 gram witte modelling paste grijs met een klein beetje zwarte eetbare kleurgel. Gebruik 100 gram roze fondant. Rol een bal tussen je handen in een eivormige bal om het lichaam van de olifant te vormen. Steek er een satéprikker in en snij deze 2 cm boven het lijf uit. Rol nog een bol grijze fondant en steek deze op de spies. Maak 4 kleine balletjes en maak kegels en druk de dikke kant plat. Nu heb je het lichaam, het hoofd en de vier poten van de olifant gemaakt. Maak hele kleine balletjes witte fondant, druk ze een beetje plat en plak ze op de poten van de olifant met eetbare lijm als teennagels.

2
Maak voor de olifantenslurf een bal en rol deze uit tot deze een langwerpige vorm heeft met een smalle en een brede zijde. Druk de brede zijde plat op de tafel en maak met het mes kleine inkepingen in de hele stam. Maak twee gaatjes in de voorkant van de stam, met behulp van de achterkant van een borstel. Bevestig de stam aan het gezicht met eetbare lijm. Om ogen te creëren, plak je twee zwarte parels in het hoofd en maak je wenkbrauwen met de eetbare pen. Voor de oren rol je grijze modelling paste en lichtroze fondant heel dun uit en steek je twee rondjes uit die passen bij de grootte van de olifantenkop. Plaats de roze fondant in de grijze cirkels en bevestig de oren aan de achterkant van het hoofd met de eetbare lijm. Met donkerroze fondant maak je twee kleine strikjes. Kleur de wangen van de grote olifant in met de roze blush poeder.

Tip! Maak een paar haartjes met bruine fondant.

3
Maak het olifantje op precies dezelfde manier alleen op kleinere schaal. Teken de ogen met de eetbare marker. Maak de kleine olifantendoekjes door een klein stukje roze fondant flinterdun uit te rollen. Rol grijze modelling paste, witte en roze fondant dun uit en steek er vlaggetjes uit met de uitsteker. Zorg voor voldoende vlaggen. Snijd enkele vlaggen doormidden met een scherp mes en bevestig deze helften op een andere gekleurde vlag. Ga zo door tot alles op is. Knip het bloemendraad doormidden en plak het draad tussen twee vlaggen en laat dit drogen. Herhaal dit om meer vlaggen op draad te maken. Bewaar de rest van de vlaggen in huishoudfolie, om later vlaggenlijnen te maken.

Tip! Maak de olifanten en vlaggen een dag van tevoren zodat ze goed kunnen drogen

4
Verwarm de oven voor op 180° (heteluchtoven 160°).

5
Bereid 250 gram FunCakes Mix voor Biscuitgebak volgens de instructies op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bake Release spray en verdeel het beslag over de bakvorm. Bak de biscuit in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat het koekje vervolgens afkoelen op het koelrooster.

6
Bereid 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème volgens de instructies op de verpakking. Voeg naar smaak aardbeiensmaak toe aan de botercrème. Snijd de cake twee keer met de cake leveler. Vul met botercrème en stapel de cakeplakken op elkaar. Bestrijk ook de buitenkant met botercrème en smeer deze mooi in met de aardbeiencrème. Zet het in de koelkast tot verder gebruik.

7
Kneed de lichtroze fondant door en bekleed de taart ermee. Voeg piping gel toe aan de drum en bedek deze ook met roze fondant. Leg de taart erop. Meng de Crisco met de 50 gram witte fondant, doe dit in de Sugarcraft gun met de schijf met de kleinste gaatjes en maak een hele lange strook. Bevestig deze in een golvende vorm aan de taart en zet de vlaggetjes eronder. Maak kleine knoopjes met rondjes fondant waarin je gaatjes drukt met de achterkant van een kwastje. Voeg knoppen toe aan de bovenkant van de strip. Leg roze parels langs de onderkant van de taart. Rol donkerroze fondant flinterdun uit, maak met de tappits de gewenste letters en plak deze met eetbare lijm op de trommel. Duw de bloemenfoto’s in de taart waarin je de vlaggetjes op draadjes plaatst.

Benodigde producten
  • 250 g FunCakes Mix voor Biscuit
  • 200 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta – aardbei
  • 250 g FunCakes modelleerpasta – wit
  • 800 g FunCakes fondant – zoet roze
  • 100 g FunCakes fondant – donkerroze
  • 50 g FunCakes fondant – helderwit
  • FunCakes suikerparels 4mm – parelroze
  • FunCakes suikerparels 4mm – glanzend zwart
  • FunCakes FunColours Dust – roze roos
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes FunColours brush food pen – zwart
  • FunCakes Eetbare FunColours gel – zwart
  • 250 g ongezouten boter
  • 225 water
  • 4 eieren (ongeveer 200 g)
Benodigdheden / Gereedschap
  • FunCakes Bake Release spray
  • FunCakes piping gel
  • Wilton koelrooster
  • Wilton cake leveler
  • Wilton Circles Nesting Metal Cutter
  • PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 20 cm
  • PME Ronde plunjersnijders
  • PME Sugarcraft mes
  • PME Bloemenfoto’s
  • PME Spuitpistool
  • FMM Bunt uitstekers
  • FMM Art Deco Alfabet Tappits
  • Culpitt Metallic roze bloemendraad
  • Crisco-verkorting
  • Vleespen
  • Huishoudfolie
 

Cake popsicles

Instructies

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

2
250 g FunCakes Mix voor Cupcakes volgens voorbereiding op de verpakking. Verdeel de baking cups over de muffintray en schep het beslag in de cupjes. Bak de cupcakes in ongeveer 20-22 minuten gaar.

3
Verkruimel de cupcakes als ze afgekoeld zijn en meng hier 50-100 g gemaakte FunCakes Chocolade Melts Wit doorheen. Je moet een deegje krijgen, zeker niet te stijf.

4
Smelt het verkrijgen van FunCakes Deco Melts met wat yoghurt Deco Melts om een ​​lichtere kleur te krijgen in de magnetron volgens aanwijzing op de verpakking. Smeer met een lepeltje een variatie aan kleur in de ijsjes mal en steek het ijsstokje er in. Laat dit op stijven in de koelkast. Herhaald met nog een laagje dus het niet breekt als je de ijsjes uit de mal haalt.

5
Haal voorzichtig het ijstokje uit de mal en vul met het gemaakt deeg. Vul niet helemaal tot de rand maar laat wat ruimte over. Steek nu het ijsstokje weer terug en de bovenkant van de mal af met gekookte Deco Melts en laat dit door en door koud worden in de koelkast.

6
Haal ze hierna uit de mal, strooi er direct wat van de medley of strooisels over.

Benodigde producten
  • 500 g FunCakes Mix voor Cupcakes
  • FunCakes Chocolade Melts Melk, Puur en Wit
  • FunCakes Eetbare Kleurstof Gel Oranje
  • FunCakes Musketzaad in verschillende kleuren
Benodigdheden / Gereedschap
  • FunCakes Spuitzakken
  • FunCakes Baking Cups Wit
  • Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm 12 cupcakes
  • Silikomart Siliconen Ijsvorm Klassiek Mini
  • Kwastje
 

Pastel cakesicles met matte sprinkles

Instructies

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

2
250 g FunCakes Mix voor Cupcakes volgens voorbereiding op de verpakking. Verdeel de baking cups over de muffintray en schep het beslag in de cupjes. Bak de cupcakes in ongeveer 20-22 minuten gaar.

3
Verkruimel de cupcakes als ze afgekoeld zijn en meng hier 50-100 g gemaakte FunCakes Chocolade Melts Wit doorheen. Je moet een deegje krijgen, zeker niet te stijf.

4
Smelt het verkrijgen van FunCakes Deco Melts met wat yoghurt Deco Melts om een ​​lichtere kleur te krijgen in de magnetron volgens aanwijzing op de verpakking. Smeer met een lepeltje een variatie aan kleur in de ijsjes mal en steek het ijsstokje er in. Laat dit op stijven in de koelkast. Herhaald met nog een laagje dus het niet breekt als je de ijsjes uit de mal haalt.

5
Haal voorzichtig het ijstokje uit de mal en vul met het gemaakt deeg. Vul niet helemaal tot de rand maar laat wat ruimte over. Steek nu het ijsstokje weer terug en de bovenkant van de mal af met gekookte Deco Melts en laat dit door en door koud worden in de koelkast.

6
Haal ze hierna uit de mal, strooi er direct wat van de medley of strooisels over.

Benodigde producten
  • 250 g FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 100 g FunCakes Chocolade Melts Wit
  • FunCakes Deco Melts Yoghurt
  • FunCakes Deco Melts Geel
  • FunCakes Deco Melts Roze
  • FunCakes Deco Melts Licht Blauw
  • FunCakes Eetbare Metallic Verf Donkergoud
  • FunCakes Sprinkle Medley Happy
  • FunCakes Sugar Rods Matt Groen
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 2,5 eieren (ca. 125 g)
Benodigdheden / Gereedschap
  • FunCakes Spuitzakken
  • FunCakes Baking Cups Wit
  • Wilton Recipe Right® Muffin Bakvorm 12 cupcakes
  • Silikomart Siliconen Ijsvorm Klassiek Mini
  • Kwastje